keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Tutorial

Tein eilen kaverille synttärilahjaksi tollasen nimi-paidan ja tässä ois nyt se tuto printtien painamisesta paitoihin, as I promised. Aloitetaanpa...
Eli netistä löytyy vaikka minkälaisia ''sabluunoita'' noiden printtien tekemiseen. Sitten vaan tallennetaan se haluttu kuva tai jos tekstiä haluaa niin sen voi myös tehdä ihan vaikkapa paintilla. Ja jos kyseessä on teksti, se pitää kääntää peilikuvaksi muokkausohjelman avulla, jotta se tulee paitaan oikein päin.

Sitten kuva tulostetaan ja kiinnitetään pöytään teipillä. Sen jälkeen leikataan sopiva pala kontaktimuovia ja kiinnitetään se kuvan päälle paperipuoli ylöspäin. Kannattaa tosiaan leikata aika reilun kokoinen pala sitä kontaktimuovia. Tuputusvaiheessa huomaatte kyllä miksi.
Sitten piirretään se kuva tai teksti läpi. Kannattaa käyttää viivotinta apuna, jos on paljon suoria viivoja piirettävänä.

Sitten leikataan viivojen sisäpuolelle jäänyt osa. Mitä teräväkärkisemmät sakset, sitä parempi! Leikkelyn jälkeen kuva läntätään varovasti haluttuun kohtaan paitaa. Tosiaan ei kannatta irrottaa sitä paperia kontaktimuovista kerralla, vaan vähitellen, ettei se mene ryppyyn. Muista painella sitä muovia, että se kiinnittyy hyvin!

Sitten alkaa tuputtelu-vaihe. Kannattaa laittaa sitä tekstiiliväriä esim. jollekkin pienelle pahvinpalalle vähän kerralla. Tarvitset myös tollasen vaahtomuovipalan, joita saa luultavasti jostain askartelukaupasta. Tai sitten voit tehdä sen myös yhtä tyylikkäästi kuin minä ja leikata pala vanhasta patjasta ja sitoa sen päähän teippiä :-D Ja muista laittaa paidan väliin pahvia, ettei se kuvio tule selkämyspuolellekkin!

Väriä ei kannata tuputtaa liikaa kerralla, vaan mieluiten pistät sitten useamman kerroksen. Kannattaa kattoa huolella, että noissa reunoissakin on kunnolla väriä.

Sitten vaan seuraat noita pullon ohjeita, eli annat sen kuivua kunnolla ja se myös pitää silittää, että se väri pysyy siinä paidassa myös pesun ajan.

Toivottavasti tästä oli apua :)

Nyt lähen pakkaamaan ja illalla lähteekin juna Vaasaan, heidooo

5 kommenttia:

Repsu kirjoitti...

cool : ) itekki pitää tehä tollane toppi kesäks !

Anonyymi kirjoitti...

mistä oot ostanu noi topit?? :)

ps. kiva blogi!!!

Svy kirjoitti...

Repsu: No teeppä ihmeessä :)

Anonyymi: H&M:stä. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Tahtoisin tehä tollasen, aloin tänään väsäämään mut en löydä sopivaa fonttia! Mistä bongasit ton sun kirjasimen vai mikälie, tossa "I'm in miami bitch"? <;

Svy kirjoitti...

Susan, siis mä googletin ton ''i'm in miami bitch'' ja käytin sitä kuvaa/tekstiä mikä löyty :-D Mut esim ihan perus paintista löytyy muutamia hyviä fontteja :)

Lähetä kommentti