maanantai 2. elokuuta 2010

Koh Larn, Thailand

Heey, arvatkaa kuka on takas Suomessa! Voisin nyt kertoa jotain meijän matkasta. Eli eli... Lähettiin siskon kanssa Thaimaahan 25. päivä heinäkuuta. Lentomatka meni (ainakin mulla) melko nopeesti vaikka se oikeasti onkin noin 10 tuntia. Perillä Bangkokissa meitä vastassa oli meijän thaimaalainen siskopuoli ja eno. Sieltä lentokentältä me ajettiin Pattayalle, missä meijän äiti ja isäpuoli on lomaillut jo kesäkuusta asti. Äiti varas meille huoneen niiden hotellista ja yövyttiin siellä siskojen kanssa viis yötä, mikä tosin oli musta liian vähän koska aika meni siellä liian nopeesti. Meijän reissu meni siis kaiken kaikkiaan tosi kivasti ja oli ihana nähdä meijän siskopuolta taas pitkästä aikaan. Harmi vaan, ettei pystytty kauheesti kommunikoimaan ton kielimuurin takia...
 Mä oon tässä miettiny että lähtisin Thaimaahan vaihto-oppilaaks vuoden päästä tai sitten kun oon suorittanut lukion. Kai se on sitten oikeesti mentävä kerta oon päättäny oppia ton kielen kunnolla. Ja jos mä jotain päätän tehdä, mä yleensä myös teen. Haluisin mennä sinne ensin puoleks vuodeks, mutta mietin vaan, että ehtiskö siinä ajassa oppia kielen? Vai pitäiskö mennä vuodeks jotta oppis sen kunnolla. Mä vähän epäilen, ettei puoli vuotta riitä...

No mutta joo ennen kun eksyn kokonaan aiheesta, heitän tähän kuvia viime perjantaista kun mentin laivalla Koh Larn-nimiselle saarelle. Se oli tosi kaunis paikka ja merivesi oli varmasti yhtä lämmintä ku ois ollu kylvyssä. Oi haluun niin takas tonne!

Nyt meen pakkailemaan ja sen jälkeen kaverille ja illalla lähetään ajelemaan isän ja Avan (meijän koira..) kanssa mökille päin. Tullaan vasta perjantaina takas, eli siihen asti moikkaa!

13 kommenttia:

Kathy kirjoitti...

Ihania kuvia!Mäkin haluaisin mennä,mut en voi lähteä tänä vuonna ollenkaan.
Vaikka osais vain vähän thaita niin sillä pärjää yllättävän hyvin.Ja nuorena oppii kielen nopeemmin kuin huomakaan.Tsemppiä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oli ihan pakko tulla kirjottaa ! (= , oot tosi nätti ja sulla on iiiiiihania vaatteita .
Löysin tän sun blogin tänää , ja oli ihan pakko lukea kirjaimellisesti kaikki :D , eli oon lukenu koko tän päivän vaan tätä .
Mulla äiti puoli thaimaasta ja asuu tääl suomes , meil o thaimaas myös oma talo . (=

emmi kirjoitti...

kannattaa mennä vuodeks! itse tulin just ranskasta ja ei siin puoles vuodes kaikkee oppis :)kaiken lisäks aika kuluu tosi nopee vaihdos!

Anonyymi kirjoitti...

kannattaa EEEEEEHDOTTOMASTI mennä vuodeksi. puolen vuoden jälkeen mulla ainakin tuli just se fiilis että oikeasti kuuluu sinne, haluaa ja osaa elää kohdemaassa. jos silloin olisin jo joutunu lähteä ni oisin varmaan hypänny koneesta...

Seikku kirjoitti...

sairaan kaunis toi kuva mis hyppäät tuol rannal!

Svy kirjoitti...

Kathy: joo kyllä mä osaan jonkin verran puhua thaita ja ymmärrän itseasiassa paljonki niin ehkä se ei ois niin vaikeeta oppii se kokonaan :)

Anonyymi: oho no sulla on ollut lukemista :D ja kiitos!

emmi: niin mäkin vähän luulen et se vuos olis parempi

Anonyymi: mua vähän huolestuttaa just toi et siihen maahan oikeesti sit kiintyy ja sielt on varmaa sit kauheeta lähtee pois ku on jo tottunu elämään siellä mut kaipa se kuuluu asiaan..

Seikku: voi kiitti!

Anonyymi kirjoitti...

ehdottomasti kannattaa mennä vuodeksi =) koska puolessa vuodessa yleensä siihen elämään uudessa maassa pääsee kunnolla mukaaan ja kielikin rupeaa jo kunnolla sujumaan, niin olis varmaan aika tyhmää lähtee just sillon heti pois sieltä...ja jos lähdet kesken lukiota, ni mitäs tekisit sitten sen toiset puoli vuotta täällä suomessa? =) ps.kiva blogi, oot kaunis =)

Anonyymi kirjoitti...

ja ainiin puolella vuodella ja vuodella ei ole edes huomattavaa hintaeroa =)

Svy kirjoitti...

Anonyymi: Jos lähtisin puoleks vuodeksi niin toiset puoli vuotta kävisin lukiota, vai onkohan se edes mahdollista alottaa kesken lukukauden? No jokatapauksessa kyllä mä vähän kallistun sittenkin tohon vuoden puolelle vaikkakin mua vähän ahdistaa se että jos tulee ihan älytön ikävä kavereita ja perhettä... Mutta vuosihan menee varmaan tosi nopeesti kun on vaihdossa joten ei sen puoleen!

Ja kiitos, sun kommentti autto kallistumaan tohon vuoden puolelle mikä tosiaan tosiaan on varmaan järkevin vaihtoehto :-)

Mari kirjoitti...

ihania kuvia.. niin ikävä thaimaata! ootko puoliks thaikku? :)

Anonyymi kirjoitti...

miks et ookirjottanu piitkää aikaa?):

Svy kirjoitti...

Mari: kiitti! oon joo puoliks :)

Anonyymi: siks koska mulla ei ole ollut aikaa tehä postauksia tai oon ollu muuten vaan laiska tän blogin suhteen.. lukio on vieny mun voimat :(

Anonyymi kirjoitti...

ookay ei se mitää tee sit ku jaksat:D

Lähetä kommentti